Sommerlukning

3. maj 2024

Sommerluk for varmeanlægget

Brug 5 minutter på at sætte varmeanlægget på sommerdrift, så sparer du 3-5 % af dit årlige varmeforbrug. Det svarer til omkring 600-1.600 kr., afhængigt af din varmeform. Se, hvordan du gør.

Hvad er sommerlukning?

Sommerlukning er, når du lukker for dit varmeanlæg i sommerhalvåret, så du kun producerer varmt vand og ikke varme til f.eks. radiatorer eller gulvvarme. Det kaldes også sommerdrift.
Uden sommerlukning kører dit varmeanlæg konstant på lavt blus hele sommeren, som en bil i tomgang. Ved at sommerlukke varmeanlægget hjælper du klimaet og sparer penge på varmeregningen.

Gør det nemt for dig selv

Det tager kun 5 minutter at sommerlukke, men du kan have brug for hjælp, hvis du ikke har gjort det før.

Sommerlukning består af 2 enkle handlinger: Luk varmeanlægget og sluk cirkulationspumpen.

Hvilket håndtag du skal dreje på varmeanlægget, og hvor du slukker cirkulationspumpen varierer. I nogle huse sker det ene eller det andet eller begge dele automatisk. Det er derfor en god ide at lave en opskrift til dig selv, første gang du sommerlukker, så det bliver nemt fremover.

Du kan typisk sommerlukke varmeanlægget fra maj til oktober, afhængigt af vejret, og hvor godt dit hus er isoleret. Den 15. maj er Danmarks nationale sommerlukdag.

Åbn, når du har lukket

Når du har lukket for varmeanlægget, er det en god ide at åbne helt for termostaterne på dine radiatorer. Så sætter de sig ikke fast i løbet af sommeren.

Du kan læse mere om sommerlukning hos Spar Energi:
Sommerluk for varmeanlægget (sparenergi.dk)

 

//